tisdag 15 mars 2011

Thea bakar muffins själv!

För ett par dagar sedan fick Thea för sig att hon skulle baka muffins, vi hade inget bakpulver…Idag var Sandra och familjen på Villaggio just för att köpa bakpulver. Efter att jag kört och hämtat dem efterjobbet och vi ätit lite middag så åkte vi hem. Och Thea satte igång direkt!

Thea har en egen receptbok som hon ville testa :)

 
Först måste man ha i ägg och socker, sen är det bara till att röra för allt man är värd, det ska bli vitt och fluffigt sa Thea, mamma fick hjälpa till med ägget och jag fick lägga kameran och fluffa till smeten den sista biten…Thea började röra, men orkade inte riktigt sa hon :)
 

Sen ska man ha i bakpulver och lite annat som jag inte riktigt minns, efter att man rört ihop smeten så är det dags att lägga den i formarna. Det var ok med bara 12 för plåten var för liten tyckte Thea, (det ska egentligen bli till 15 stycken muffins).

En liten Thea touch med chokladbitar i skulle det också vara!

Lillebror skulle så klart också få smaka på smeten. Han gillade den skarpt…han har börjat med Hampe/Morfar ryck när han blir exalterad och arg…vi fick se ett par sådana idag när han inte fick med smet!

In i ugnen med smeten och sen var det till att vänta 10 lååååånga minuter.

Thea var tvungen o kolla läget. Det ser nog bra ut!

Efter 5 minuter var hon tom. tvungen o kolla inne i ugnen!

Så hör goda ser dom ut efter en stund i ugnen!

Om våra gäster är riktigt snälla så kanske dom får smaka en eller två på Fredag!

3 kommentarer:

  1. Oj Vad dom såg smarriga ut, vilken tur att vi har en liten bagare i familjen....längtar till fredag så jag kan få smaka en:)

    SvaraRadera
  2. Dom såg goda ut,jag får göra på jobbet,och säga att det är Thea muffins.Det är tur att Hampus, o Lucas har fått något likt från Morfar Bosse Hej så länge.

    SvaraRadera
  3. Dom muffinsen verkar riktigt mummsiga, synd att man inte kan provsmaka,Thea får baka muffins när hon kommer hem till Sverige på besök och det dröjer inte länge tills dess.
    Vi ses
    Mormor

    SvaraRadera