måndag 24 maj 2010

SAQ.nu

Hittade en sida som heter Swedish Association in Qatar (Svenskar i Qatar) och drog iväg ett mail till dem med en hel hög av frågor :)

Jag frågade bland annat om hur varmet det verkligen är, Vad kan vår äldsta dotter göra på dagarna och om man verkligen behöver vara gifta.

Värmen är påtaglig som jag redan förstått, under sommarhalvåret är det sällan under 40 grader. Men det finns AC överallt så det ska inte vara några problem att uthärda :)

För att aktivera vår äldsta dotter, som är 5,5 år gammal, blir det Skola. Detta gör en lite konfunderad hur ser skolan ut i Qatar för en 5 åring. Här i Sverige fortsätter ju första året i skolan nästan precis som "dagis" med massa lek och lär. Där nere verkar det som att en 5 åring börjar i en skola som liknar den 6-7 åringar går i i Sverige. Kanske kan vi strunta i skolan under vårt första år och istället vara med på SAQ's skolgrupp och de aktiviteter som de andra svenska barnen är med i...

Man måste vara gifta för att Sandra och barnen ska få uppehållstillstånd, ingen fara vi har ju ändå tänkt gifta oss så fort ekonomin tillåter :) det får bli rådhuset och när vi kommer hem så ställer vi till med giftermål i kyrkan och en hejdundrans fest!

Edit 100525: Har nu pratat med en mycket trevlig kvinna som bor i Qatar sedan 5 år, hennes son går i samma årskurs som vår dotter kommer göra (om vi åker) och det är mycket lek och lär och lite småläxor ibland, det liknar faktiskt dagis här...men det är fortfarande inte på Svenska ;)

//Mathias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar